Διαμερίσματα Sea Colours

Studio - Διαμερίσματα Sea Colours, στην παραλία του Αγ. Νικολάου... και η διαμονή σας θα μείνει αξέχαστη! Read more

http://teamwork.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/145377sea_colours.jpg
Ανακαλύπτοντας την Σύρο, 4η Διαδρομή Εκτύπωση E-mail

Ξεκινόντας από την Ερμούπολη και πρίν φθάσουμε στην πλατεία Ηρώων στίβουμε δεξιά τον δρόμο γιά τον μοναδικό ζωντανό μεσαιωνικό οικισμό της Ανω Σύρου. Εδώ θα χρειασθείτε πολλή ώρα με τα πόδια μέσα από τα στενά δρομάκια και τα στεγάδια για να δείτε τα Καθολικά μοναστήρια των Καπουτσίνων των Ιησουητών τον Καθεδρικό Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, το περίφημο Ιστορικό Αρχείο και τα λαογραφικά μουσεία. Συνεχίζοντας μετά το επάνω τέρμα της Ανω Σύρου αριστερά θα δούμε την χαράδρα που είναι κτισμένος ο Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου και την πηγή που παλαιότερα ύδρευε την Σύρο. Μετά 1,5 χμ. Θα συναντήσουμε τον οκισμό της Φοινικιάς και στα 2,7 χμ του Μύτακα.Από εδώ αριστερά ένας μικρός δρόμος μας πηγαίνει στην υψηλότερη κορυφή της Σύρου τόν Πύργο,όπου ευρίσκονται οι κεραίες του ΟΤΕ.

4th-suggestion.jpgΣυνεχίζοντας στον κεντρικό δρόμο μετά τον Μύτακα υπάρχουν δύο παρακάμψεις δεξιά. Η πρώτη οδηγεί στο Παπούρι και η δεύτερη στο Πλάτος. Συνεχίζοντας στα 3,3 χμ αριστερά βλέπουμε την περιοχή Κυπερούσα και δεξιά μιά παράκαμψη οδηγεί στο Ριχωπό από όπου με τα πόδια φθάνουμε στην σπηλιά του φιλοσόφου Φερεκύδη.

Συνεχίζοντας τον κεντρικό δρόμο μετά το Εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου πηγαίνουμε δεξιά και κατεβαίνουμε προσεκτικά την κατηφόρα όπου στο τέλος φθάνουμε στην Χαλανδριανή. Εδώ ο αρχαιολόγος Χρ.Τσούντας έφερε στο φως αρχαίους τάφους. Απέναντί μας βόρεια στην κορυφή του βουνού η προιστορική ακρόπολη Καστρί. Στην χαλανδριανή ο δρόμος διχοτομείται αριστερά πρός Λυγερό και δεξιά προς Πλατύ Βουνί.

Επιστρέφοντας στην διασταύρωση του Αγ.Γεωργίου και πηγαίνοντας αριστερά φθάνουμε στην Μαύρη Ράχη.Από εδώ μια παράκαμψη αριστερά μας οδηγεί στο Σύριγγα όπου και η ομόνυμη πηγή με θαυμάσια θέα προς το βορειοδυτικό άκρο της Σύρου.Επιστρέφοντας στη Μαύρη Ράχη και παίρνοντας τον δρόμο δεξιά φθάνουμε στο Σαν Μιχάλη και στην συνέχεια στον Κάμπο. Εδώ δύο μονοπάτια μας οδηγούν στην παραλί της Λείας δυτικά και μετά από μια ώρα με τα πόδια φθάνουμε στην περίφημη παραλία Γράμματα με τις παλαιές επιγραφές στα μάρμαρα.

 

ano_syros

ano_syros_noon
Σοκάκι στην Άνω Σύρο Η πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη

northernmost_syros

Το βορειότερο μέρος της Σύρου, από την περιοχή Σα Μιχάλη

 

 
GreekEnglish (United Kingdom)
team-logo
Ακτή Παπάγου 18, Ερμούπολη
Τηλ.: +302281083400
Fax
: +302810 83508
Ε-mail: teamwork@otenet.gr

Visitors Counter

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα49
mod_vvisit_counterΧθές128
mod_vvisit_counterΕβδομάδα614
mod_vvisit_counterΑυτόν τον μήνα2422
mod_vvisit_counterΣυνολικά421263